14 Şubat 2014 Cuma

Sevgililer Günü Özel - Çikolatalı Cupcake

Kutlamaları seviyorum...
Özel günleri, kutlama vesilesi oldukları için seviyorum.
İşin aslı, kutlama yapmak için özel bir günü beklemeyenlerdenim.
Bir pasta, duruma göre, çay, kahve, hatta şarap, hatta hatta şampanya ... Varlıkları harika ve yeterli kutlama malzemeleridir benim için.

Sevgiyle, heyecanla, hele böyle bir pasta ile her durumu daha özel kılabilirsiniz.

Aşk'la nefes aldığımız her gün kutlu olsun !...

Oreo Cupcake

Çikolatalı Cupcake

Malzemeler;
224 gr un
402 gr şeker
96 gr kakao
8 gr karbonat
4 gr kabartma tozu
4 gr deniz tuzu
120 ml (1/2 cup) sıvı yağ (riviera veya fındık yağı)
2 iri yumurta
*240 gr buttermilk
**2 çay kaşığı vanilla extract
240 ml (1 cup) taze demlenmiş filtre kahve veya granül kahve

* Buttermilk elde etmek için ölçüde verilen miktarda sütün üzerine 1-2 yemek kaşığı limon konulup karıştırılır.15-20 dk bekletilir. Bu sürenin sonunda hafif kesilmiş buttermilk hazır olacaktır. Yerine yarı yarıya kefir+süt karışımı kullanılabilir.
** Vanilla extract; 250 ml lik 1 küçük şişeye 4-5 adet ortadan uzunlaması kesilmiş vanilya çubunları sokularak üzerinin vodka ile tamamlanıp, en az 2 ay arada çalkalanarak bekletilmesi sonucu oluşmuş, gerçek vanilya özütüdür. Yerine elbette 1 paket vanilin kullanılabilir, ancak vanilya özütünü vereceği tat hepsinden daha güzeldir.

Yapılışı;
Fırını 175 derecede çalıştırın.
24 adet cupcake kağıdını muffin tepsisine yerleştirin.

Bir kaba şekeri koyun. Üzerine un, kakao, karbonat, kabartma tozunu eleyip, tuzu ilave edin.
Kuru malzemeleri bir çırpma teli yardımıyla karıştırın.

Ayrı bir kapta buttermilk, sıvı yağ, yumurta ve vanilya özütünü çatal yardımıyla hafifçe çırpın.
Mikserin düşük hızında ıslak malzemeleri kuru malzemelerin üzerine dökerek karıştırın. Mikser hala düşük hızda çalışmaktayken, sıcak kahveyi ekleyin ve sadece karışım birbirine geçene kadar karıştırın. Gereğinden fazla karıştırmayın. Slikon bir spatulayla kabın dibinden yukarı doğru karıştırıp, homojen olduğundan emin olun. Hamur size çık sıvı gelebilir ama merak etmeyin, hamurumuz budur ve güzel bir kek olacak...

Hazırlanmış cupcake kaplarına herbir kalıbın 3/4 ünü dolduracak şekilde döküp 13-15 dk arası kontrollü olarak pişirin.

Çikolatalı keklerde hamurun ortasına kürdan batırdığınızda hamur kürdana hafif yapışıyorsa fırından çıkarabilirsiniz. Çok sıvı ise 3-5 dk daha pişirip kontrol ederek çıkarmalısınız.

En az 30 dk fırının dışında tercihen soğutma teli üzerine alarak soğutun.

Krema;
250 gr tereyağ
500 gr pudra şekeri
*1 yemek kaşığı vanilya özütü

Oda ısısındaki tereyağını mikserle iyice kabarıp beyazlaşana kadar çırpın. (yaklaşık 8 dk.)
Elenmiş pudra şekerini azar azar ekleyip 5 dk daha çırpın.
Vanilya özütünü koyup, iyice karıştırarak bitirin.
Krema çok katı oldu ise istenilen kıvama gelene kadar 1'er yemek kaşığı krema ilave edip çırparak yumuşatabilirsiniz.
Şekil almayacak kadar yumuşak veya akıcı oldu ise istenilen kıvama gelene kadar 1 er yemek kaşığı pudra şekeri ekleyip karıştırabilirsiniz.
Sevgiyle ,,,

Türkan

2 yorum: