11 Nisan 2013 Perşembe

Berk'in Disney Cars Dogumgünü Pastası

Arkadaşım Yeşim, oğlu Berk'in doğumgünü için pastanın temasını belirlediğinden beri kafamda disney cars resimleri, şimşek mcqueen görtüntüleri ile yatıp kalkıyorum.
Büyük güne kadar rüyamda onlarca kere yaptim bu pastayi. Ama son ana kadar resmin bütününü hayal edememiştim.

Sonuç karşınızda... Ben bile şaşırdım kendime :)



Berkciğim, Nice Mutlu Yaşlar dilerim !

Fırfır ve Lüks

Biraz daha fırfırın kimseye zararı yok sanırım :)
Bu pasta bende biraz lüksü çağrıştırıyor. Lüks ise şampanyayı :) 
Tam da havaların ısınmaya başladığı zamanda, buz gibi şampanya ve şeftali/pembe renkli fırfırlı bir pasta ...

5 Nisan 2013 Cuma

Bir iken Biz olmak!

Bu sıralar çokça çocukluğum geliyor aklıma. Mutlu, kalabalık, neşeli, kahkahalı ama içten kahkahalı gülen yüzler var hep hatırımda.
Bildim bileli bu kalabalık aile içinde her zaman kutlamalar oldu. Kardeşimin, benim doğum günlerimiz, kuzenlerimin doğum günleri, annemle babamın evlilik yıldönümü kutlamaları, karne kutlamaları vesaire vesaire ....
Olmalı da bana sorarsanız; bu tür özel günler kendi çapında, kararında kutlanmalı. Ben bu zamanları  hayatımıza renk veya biraz da renk ve tat katmak için birer fırsat olarak görürüm. .
Şahsen bu tür fırsatları kaçırmamaya özen gösteririm :)
Evlenmeden önce sadece kendi doğum günüm için plan ve hazırlık yaparken, şimdi eşim, kızım ve yıldönümümüz için hazırlıklar yapıyorum. Dilerim daha nicelerini gösterir allah bizlere!

Mart sonu- nisan başı benim için en özel dönemlerden biridir. Evlilik yıldönümümüz ve sevgilimin-eşimin- doğumgünü peşpeşe geliyor.

Biliyorsunuz el yatkınlığımı artırmak için bolca pasta yapmaya çalışıyorum. Bu evlilik yıldönümümüzde tamamen pasta işine odaklanıp, yıldönümü yemeği işini eşime pasladım.


Neden iki tane pasta olduğuna gelince;  işte yine fırsat konusu:) Rüyalarıma giren fırfırlı pasta süsleme tekniğini ve 6 ara katlı pasta yapmayı denemenin tam zamanıydı! Biraz kız işi bir pasta ama ben de bayanım sonucta ve bunu kendim için yaptım. Ne kadar havalı duruyor değil mi? Bir de dilimlenmiş halini görseniz...(bkz. sayfa sonu)


Eşim ve kızım muhtemelen bu pastayı çok kremalı bulacağı için onlara da her zamanki içi bana göre yüzyılın buluşu merengli tereyağ kremalı, dışı ganaj kaplamalı pasta. Üst süslemesi doğaçlama. Ganaj kaplamanın üzerine ne yapsam diye düşünürken kurutulmuş güller geldi aklıma. Bir ikisini pastanın üstüne yerleştirip, bir diğerinin yapraklarını serptim üzerine. Tam sevgilime göre oldu, az ama çok !... :)


Ben beğendim, eşim , kızım ve konuklarımız beğendi, umarım siz de beğenirsiniz.