12 Mart 2013 Salı

Doğum Günü Pastası ; Hayat Paylaşınca Güzel ...




Çok sevdiğim bir slogan ; hayat paylaşınca güzel !
Öyle değil mi ya, ne anlamı var paylaşılmayan anların, mutlulukların ve hatta mutsuzlukların, hayallerin, bir dilim pastanın ...

Bu pastayı arkadasimin dogum gunu icin surpriz olarak yapmistim.  Agzina attığı ilk lokmadan sonraki tepkisini görmeliydiniz. Uzun ve tekrar eden mmmhhh lardan sonra, övgülerini sıralamaya başladı. Herkesin, özellikle de yurtdışında doğup büyümüş olanların ortak yorumu, "çocukluklarında yedikleri pastalara benzemesi ve onları o günlere götürmüş" olması. 



Ben bunları duyunca nasıl mest oluyorum bir bilseniz. Önemli olan övgü, vesaire değil, yaptığım işten anlayan birilerinin olması, aynı dili konuşuyor olmak. Ha bir de sanırsınız ben bir sanatçıyım, bir heykel ya da bir resim yapmışım da örtüyü üzerinden çekiverince insanların yüzündeki hayranlığı seyrediyorum. öyle bir durumdayım :) O yüzden de bazen kaprislerim oluyor. Bir süre elimi una-tereyağına sürmek istemiyorum. Bazen de bakmışsınız o an gelmiş, gecenin bir yarısı mutfaktayım.
Bu sebeptendir ki bu iş benim için bir hobi ve öyle de kalmasını istiyorum, en azından 
şimdilik ... 



Söylemiştim, her seferinde değişik bir reçete denemek, aklımdaki her tadı ve dokuyu tek tek deneyimlemek istiyorum. O yüzden de birine ikinci kez tattırdığım bir pasta bir öncekinin aynısı olmuyor. Bu bazen karşıdakini hayal kırıklığına uğratsa da, onlar da alışıyor buna, yeni lezzetler denemeye ve farklılıklara :)

Love Birds: Aşk Kuşları Nişan Pastası :)

İşte hayalimdeki pastalardan birisi de buydu. Gerçekleşmesine vesile olan olay ise kardeşimin Nişan töreni :) Aile arasında sıcak ve keyifli bir ortamda atılan bu ilk adımda onlara mutluluklar diledik hepimiz ve ortak olduk sevinçlerine...
Bu kuşlar gibi, ömür boyu birbirlerinin gözlerinin içine bakmaları dileği ile ...


Pasta, benim yapmak için yanıp tutuştuğum, ama evdekilerin çikolatalı pasta sevdası yüzünden deneyemediğim tereyağ bazlı, vanilyalı kek; arasına hazırladığım, çok özel kremam swiss meurengue buttercream, üzerine yine tereyağ-vanilyalı kaplama kreması... Hepsi ev yapımı... Pastanın eteğinde gölgelendirme için bir damladan daha az mavi gıda boyası kullandım.