Bizler noel kutlamıyoruz elbette ama bu pastanın yılbaşı kutlama sofralarına çok yakıştığını düşünüyorum.
Isparta baraj gölü kıyısında bulunan, son derece şık olmasının yanında doğa ile uyumlu, çam ağaçları arasına gizlenmiş müstakil bungalowlardan oluşan "Saklı Göl Evleri"nde yılbaşı için konaklayacak misafirlerin yılbaşı yemeği menüsüne konmak üzere sipariş aldığım pasta için bundan daha iyisini düşünemezdim.
Hem yılbaşına, hem de Saklı Göl evlerinin konseptine de son derece uygun. Pastanın üzerindeki çikolatadan kabuklar, zaten ortamda doğal olarak bulunan çam ağaçlarının sofraya pasta olarak gelmiş hali değil mi?
2 ölçü sünger kek, arasına eşimin malt viskisi ve biraz tarçın ile zengin bir aroma yaratmak istedigim bitter çikolatalı ganaj...
Üzerine kakao ve pudra şekeri ile çırpılmış krema...
Onun da üstüne ağaç kabuğu efekti için, benmari eritilip yağlı kağıda incecik yayılıp soğutulmuş ve gelişi güzel kırılarak krema ile sıvanmış kekin üzerine yerleştirilmiş çikolatadan kabuklar...
Dekor olarak şeker hamurundan mantar ve kar görüntüsü için serpiştirilmiş pudra şekeri...
Biraz sabır, hayal gücü ve çokça sevgi...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder